VITA NOVA

    

 

    

CV

 

 

Curriculum Vitae

Birgitta Lundin

Studier:
Studentexamen, Hvitfeldtska gymnasiet, Göteborg 1968
2 betyg, engelska, Göteborgs Universitet 1969
Examen Sekreterarskolan (Stockholms Universitet) 1970 (praktik på hotell i England och Schweiz)
Diplomerad Marknadsekonom, IHM Business School, Göteborg 1976
Certifierad kinesiolog, Göteborgs Gymnastiska Institut, 2004

Massör, privat utbildning, 2004
Reiki Master Teacher, 2004

Kurs i fördjupad kinesiologi, Göteborgs Gymnastiska Institut 2007

Påbyggnad hästterapi, kurs Göteborgs Gymnastiska Institut (Hästhälsan) 2008

 Munay-ki intierad 2009

Kraniosakral terapi, grund (steg I), Bröderna Tranbergs Institut, Göteborg, 2009

 Kraniosakral terapi, steg II, Bröderna Tranbergs Institut, Göteborg, 2010

Div kurser och utbildningar, bl a i basmedicin (Chalmers: medicin för tekniker, GGI: grundmedicin), ledarskap, redovisning, mental träning (L-E Uneståhl).

Häst- och trumhealing, Ursprungskällan 2014.

Licensierad HeartMath Coach 2014

  Anställningar:

Sekreterare marknadsavdelningen Astra-Meditec AB, Mölndal 1970-1975 Produktchef mikrokirurgi, Astra-Sjuco AB, 1976-1979
Produktchef otologi (1979-1988), logistikansvarig (1979-1981), redovisningsansvarig (1979-1981), Richards Scandinavia AB, Askim
Verksamhets- och ekonomiansvarig intendent, Tjolöholms slott, Kungsbacka 1988-1997 (kommunal stiftelse)
Marknadschef (nordisk), Pascal Medical AB, Halmstad 1997-2001
Egenföretagare inom ledarutveckling (2001-) och friskvård (2004 -)

Vad har åstadkommits?
Astra-Sjuco AB: Introducerade tillsammans med produktchefen Richard International Inc:s kirurgiska produkter i Skandinavien och Finland 1975. Blev 1975 bitr. produktchef för otologisektionen (öronkirurgiska produkter). Introducerade som produktchef plastik- och ögonkirurgiska produkter från McGhan Inc.

Richards Scandinavia AB: Startade tillsammans med prod.chefen för ortopedkirurgiska produkter från Richards International upp deras dotterbolag i Sverige. Var ansvarig för utbildningen inom otologi för Richards Internationals dotterbolag i Skandinavien och Finland och assisterade i Frankrike. Jag organiserade gruppresor för skandinaviska öronläkare till internationella konferenser, och var själv med som ledare.

Tjolöholms slott: Slottet användes främst som museum med några sommarevenemang. Jag anställdes för att utveckla andra verksamhetsgrenar. Under de nio år jag arbetade på Tjolöholm restaurerades slottskyrkan och togs i bruk för dop, bröllop, konserter och gudstjänster. Lunchrestaurangen, som var utarrenderad, togs tillbaks i verksamheten och en gourmetrestaurang på slottet startades, liksom en i Storstugan. Storstugan, tidigare "Folkets Hus", restaurerades till sitt tidigare utseende från att ha varit helt ombyggd till bostad. Verksamhet för barn startades, ett kombinerat leka-lära-äventyr, som senare övertogs av kommunens kulturförvaltning och utvecklades ytterligare. Större evenemang, såsom hästtävlingar, konserter och utställningar anordnades i slottsparken, opera- och teaterföreställningar i slottshallen och "Jul på Tjolöholm" startades 1988. Detta evenemang var, innan Liseberg började med "Jul på Liseberg", västsveriges största i sitt slag.

Pascal Medical AB: Företaget var helt nystartat när jag anställdes som marknadschef 1997. Min uppgift var att lansera en ny, helt unik, behandlingsmetod och behandlingsutrustning för inneröre-sjukdomen Menière's sjukdom. Under dessa förutsättningar brukar det ta 7-10 år innan man kan säga att produkten kommit ut på marknaden, men i vårt fall tog det 4 år.

Ledarskapserfarenhet: På Astra-Sjuco hade jag 5 produktspecialister till min hjälp. På Richards Scandinavia likaså. På Tjolöholm var jag ansvarig för 3 fast anställda och ca 40 säsongs/timanställd personal. På Pascal Medical arbetade jag med två Area Sales Managers. Företaget såldes till världens största koncern inom branschen då vi introducerades på USA-marknaden. I samarbetet med LMI (Leadership Management Int. Inc.) 2001-2003 har jag coachat ett flertal ledare inom näringsliv och kommunal verksamhet. Från 2004 arbetar jag som ledarskapscoach i egen regi, och arbetar inte bara med personer inom näringsliv och kommun, utan också med privatpersoner som satsar på personlig utveckling i idrottskarriären, yrkeskarriären eller i sin helt privata sfär.

Sammanfattning: Det genomgående temat har för mig varit att starta upp och utveckla nya verksamheter. Förutom mitt eget företag har jag varit en av de huvudansvariga för etableringen av tre verksamheter. Men jag är inte alltigenom entreprenör - jag har också fortsatt vara med i ledningen för samtliga företag under många år, utom för det sista, och det enbart för att det blev sålt till branschens största koncern och hela verksamheten, inkl produktionen, togs över till USA.

2007-2009 var jag styrelseledamot i Ortoma AB, och t o m 2011 tillhörde jag bolagets medicinska råd.