Kinesiologi och kroppsbalansering

Pris: 935 kronor/timme (en behandling är cirka 1 timme)

Boka tid

Kinesiologi och kroppsbalansering

Det finns olika sätt att komma i balans, så att kroppen hänger med hjärnan och tvärtom. Mental träning är ett, och det kan användas av privatpersoner, yrkesmänniskor, idrottsutövare - kort sagt - alla. Mental träning går ut på att använda mer av sin potential, stärka självförtroendet, och att nå sina mål. Den kroppsliga motsvarigheten till mental träning är kroppsbalansering, genom t ex kinesiologin.

Jag har arbetat inom den medicintekniska sektorn under många år och är därför väl förtrogen med skolmedicinen. Men jag har också länge varit intresserad av komplementärmedicin, och har insett hur väl denna och skolmedicin fungerar tillsammans.

När man gör en balansering enligt kinesiologiska metoder, har man möjlighet att komma ända in till den undermedvetna kärnan, dvs ursprunget till obalansen, som man själv i allmänhet är omedveten om. Blir man medveten, kan man rätta till orsaken, inte bara symtomen. Det är hjälp till självhjälp för att få tillgång till hela sin potential!

Kinesiologi - för att balansera kropp och själ

Ordet "kinesiologi" kommer från grekiskans "kinesin" - rörelse. Kinesiologin är modern västerländsk fysiologi-, anatomi- och rörelselära, med ursprung i USA, som på ett unikt sätt kombineras med urgamla kinesiska akupunkturlagar samt västerländsk och österländsk kunskap om människans inre och yttre energisystem.

Genom undersökning finner man var blockeringar i energiförsörjningen till olika inre organ och muskler finns. Också andra obalanser i våra funktioner, såsom allergier, stressmoment av olika slag, omedvetna tankar som blockerar, dyslexi, fysiska skador etc, kommer fram och kan behandlas av kinesiologen eller annan lämplig terapeut eller läkare. En vanlig orsak till obalanser i kroppen är olika toxiner, t ex miljögifter, läkemedelsgifter eller allergener som framkallar överkänslighet. Dessa kan identifieras genom kinesiologisk undersökning och behandlas. Känsloblockeringar leder ofta till utmattning, men med ett nytt energiflöde kan kroppen även lösa dessa problem.

Efter undersökning görs en s k "balansering". Det kan ske genom t ex akupressur, öronakupunktur eller behandling av reflexzoner för blod och lymfa. Obalanser kan också avhjälpas genom näringstillskott, homeopatiska preparat, chakrabalansering och/eller samtalsterapi. Jag arbetar också med kraniosakral terapi, dvs hela centrala nervsystemet kranium-ryggrad för att avhjälpa problem med rygg, huvudvärk m m.

Kinesiologin behandlar inte sjukdomar, utan balanserar och frigör blockerad energi, för att underlätta läkning. Sedan 1960-talet har kinesiologer i USA arbetat med idrottsutövare på elitnivå. I Sverige använder bl a Svenska Simförbundet kinesiologer.

Kinesiologi fungerar också utmärkt på djur. Ryttare och deras hästar har synnerligen god nytta av balansering, speciellt inför tävling.

Birgitta Lundin

Birgitta Lundin

+46709174742
vitanova.lundin85@gmail.com

Pris: 935 kronor/timme (en behandling är cirka 1 timme)

Referenser

Det känns jättebra

Tack så mycket för så många nya insikter och jag har så mycket att tacka dig för och resan har bara börjat! Jag märker att jag har lätt att få upp HRV (Heart Rate Variability) till 100%...men hade 54%!!!! när jag kom ifrån dig...och idag lyckades jag få ner det till 50%!! Det känns jättebra.

Linda - 2022-07-31

Jag är så tacksam

Den 30 juni 2011 förändrades mitt liv för alltid. På en brits på Calanderska sjukhuset fick jag veta att jag fått ändtarmscancer, vilket är mycket ovanligt i min ålder. Jag är 39 år gammal. Chocken fördjupades ytterligare i ett undersökningsrum på Östra sjukhuset, där jag informerades om att cancern spridits sig till min lever i form av 8 tumörer. Läkaren sa att mina chanser att bli frisk är små. Den första tiden efter att jag fått min diagnos levde jag som i en dimma och jag ville bara sova. Framför mig såg jag ingen framtid. Jag hade dessutom läst på internet om min diagnos och den såg mycket dyster ut. Jag är i botten civilekonom och bedömer ofta min omvärld i form av sannolikhetsberäkningar. Jag var alltså på botten. En vän till mig rekommenderade mig att ta kontakt med Birgitta. Jag tänkte att jag har inget att förlora, så jag beställde en tid. Vid mitt första besök hos Birgitta kände jag för första gången något som kan liknas vid ett hopp. Birgitta hittade och förstärkte det friska i min kropp och i mitt sinne. Jag gick till Birgitta 1 gång per månad och efter en tids cellgiftsbehandlingar skulle jag röntgas. Inför röntgen sa Birgitta att läkarna skulle bli förvånade. Det blev de. Metastaserna i levern syntes inte längre på röntgen och huvudtumören hade blivit mycket liten. Hur min framtid ser ut vet ingen. Jag har kommit halvvägs i min kamp mot en svår diagnos. Jag är så tacksam för att fått ta del av Birgittas arbete och hennes person. Utan henne hade jag aldrig nått de resultat som jag hittills fått. Jag har ett holistiskt synsätt och vet att tankens kraft är stor. Jag är inte religiös, men har ett andligt synsätt. Jag skulle aldrig råda någon att inte ta del av läkarnas behandlingar. De har för mig varit ovärderliga. Jag tror dock på kombinationen av så kallad traditionell och alternativ läkarvård.

Maria Berg - 2022-07-31

Tack för dina behandlingar

Tack för dina behandlingar, hade fötterna fulla med vårtor och alla försvann!! Hanna 14 år.

Hanna - 2022-07-31